Vineri, 30 IULIE 2021

”Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș”

 Primăria Municipiului Curtea de Argeș a semnat contractul pentru proiectul cu finanțare europeană: ”Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș”.
Valoarea totală a proiectului: 10,262,921.12 lei
Obiectivele proiectului:
- Extinderea sistemului de iluminat public - extins 2,20 km.
- Creșterea numărului de aparate de iluminat la 2860 aparate LED
- Scăderea consumului estimat de energie electrică la 612.474,00 kWh/an
- Reducerea emisiilor de CO2 cu minim 51,05% ( 176 echivalent tone CO2 la sfârșitul implementării)
Descrierea investiției:
- Înlocuirea aparatelor de iluminat și a consolelor de susținere cu aparate cu tehnologie LED în baza unei proiectări atente
- Extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Fântânele, Albești, Teren aferent Primărie și parcurile “Fântâna lui Manole” și “San Nicoara”.
- Modernizarea rețelei de iluminat public pe străzile din anexa 2 – situație proiectată - prin înlocuirea aparatelor de iluminat pe stâlpi existenți.
- Extinderea rețelei de iluminat în unele zone și instalarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.
- Se vor folosi 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator.

/portal/arges/cda/portalcda.nsf/AllByUNID/0000D8FE?OpenDocument&fbclid=IwAR0KOXULcmlLrDy2b_2MgCIz_1lnaYfkHX2wJtLAwDDr_kA2eqt0AH-WCZI