Marti, 7 APRILIE 2020

Ședința Adunării Eparhiale a avut loc la Mănăstirea Văleni

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat marți, 19 februarie, lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a avut loc la mănăstirea Văleni și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ.
Ședința a fost precedată de o slujbă de tedeum oficiată în biserica mănăstirii de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cun sobor de preoți și diaconi.
Ierarhul Argeșean a deschis lucrările Adunării Eparhiale,amintind pe scurt de evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului 2018 și de eforturile depuse de cei direct implicați în toate activitățile Eparhiei. 
Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Media din cadrul Sectorului Cultural și Comunicații Media, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2018 de Centrul Eparhial. Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.
De asemenea, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2018, fiecare amintind și de implicarea personală în calitatea de deputat. Mai mult au fost făcute propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate.
Adunarea Eparhiala este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.